Concentratie4kids

Je wilt dat je kind zich beter leert concentreren en beter kan omgaan met spanning?

Concentreren kun je leren…

maar voor het ene kind is het wel moeilijker dan voor het andere kind.

Concentreren kun je leren is aandachtsconcentratie voor leerlingen die snel afgeleid zijn en er moeite mee hebben zich daarna weer te richten op datgene waarmee ze bezig waren.

Aandacht schenken is ook het vermogen om storingen (zoals geluiden) van buitenaf buiten te kunnen sluiten.

Steeds meer kinderen hebben moeite zich te concentreren, waarbij het lijkt of de kinderen zich niet meer bij de les kunnen houden. Het staat met stip bovenaan als het gaat over vragen van ouders. Aandacht en concentratie zijn basisvaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren op school.

De oorzaken van aandachts- en concentratieproblemen bij kinderen zijn heel verschillend en soms onbekend. Op scholen wordt steeds meer zelfstandig gewerkt. Dit vraagt veel van kinderen die moeite hebben zich op hun schooltaak te concentreren.

Dit uit zich in:

  • rondkijken
  • bewegingsonrust
  • friemelen
  • praten met andere kinderen
  • in zichzelf praten of zingen
  • geen vragen durven stellen
  • met tegenzin naar school gaan
  • gaan zitten dromen

Het lijkt alsof ouders en de leerkracht niet tot het kind kunnen doordringen. Dit kan leiden tot veel frustratie bij ouder, leerkracht en kind. Spanning leidt vaak tot nog meer bewegingsonrust en friemelen en niet iedere leerkracht en/of ouder is daar tegen bestand.

Door training kan de aandacht en concentratie flink verbeteren.

De training biedt handvatten om zelfvertrouwen, aandacht, motivatie te vergroten en stress te ver minderen. Een kind zelf is erbij gebaat om te leren hoe zich te concentreren in verschillende omstandigheden. Tijdens perioden van stress zijn onze hersenen nu eenmaal niet in staat om te leren. Het is de kunst om de aandacht van leerlingen bij de lestaak te krijgen en hun aandacht daar te houden.

Ernstige concentratiestoornissen en afwijkend gedrag kunnen met de oefeningen en spelletjes in deze training niet verholpen worden. Hiervoor verwijs ik u graag door naar de kinderpsycholoog en orthopedagoog van De praktijk4kids in Alphen aan den Rijn. Hiermee heb ik een samenwerkingsverband.

 

 

Advertenties
Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: